2. nov. 2009

Mandag: fra en norsk landsby på Kanariøyene.


Igår seilte vi fra Las Palmas til en liten havn som heter Anfi del Mar helt på sydkysten av Grand Canaria. Vi la til ved en liten bukt med hvit sand importert fra Caribbien av en nordmann. På stranden fant vi kafeer og butikker med norske menyer, aviser og mat. I dag morges løp H og jeg en tur i fjellene, og på veien tilbake fra løpeturen gikk vi langs stranden og så stativer med ferske norske aviser og ukeblader, med store overskrifter om svineinfluensaen og kjendisstoff. I butikkene så jeg Mills Kaviar, norsk margarin og Stabburets Leverpostei. Overalt satt det mennesker i alle mulige farger og fasonger på krakker og spiste is, drakk øl og spiste pizza.
85 hotellkomplekser står tomme på den sydlige delen av øya pga finanskrisen, I mellom enklavene av svømmebassenger, solparasoller og solstoler snirklet det seg små veier i grus, overstrødd med søppel slik man ofte ser i ingenmannslandet mellom turistfellene.
I ettermiddag har S, L og jeg dratt på en liten ekspedisjon til landsbyen i nærheten, et lite tettsted med norske butikker, norsk skole, helsesenter, og idet vi passerer en liten restaurant, hører jeg en turist si, "takk" med største selvfølgelighet i det en romensk kelner serverer henne et berg av en pizza. Seilelivet er å foretrekke.
Har hatt såvidt sms kontakt med A idag som har svømt i bassenget i Son, som har booket fysioterapitime i Oslo på onsdag -- hennes første dag som dagpasient -- og hun gleder seg enormt. Ikke noe nytt utover det.
Vi teller på fingrene om vi skal seile videre til Tenerife og fly hjem derfra eller bli her noen dager til. Tøffe valg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Denne bloggen er anonym. Vennligst ikke bruk As eller andres for eller etternavn av hensyn til personvern.

Bloggarkiv

Etiketter (ikke alle innlegg er tagget)

Følgere