17. aug. 2009

Til alle foreldre i Hs klasse: A, H´s mamma fikk hjerneslag på reise i New Jersey i sommer

Sendte denne til alle foreldre i Hs klasse idag:

Kanskje greit at alle vet dette: Moren til H, A (43), segnet om på kjøkkengulvet hos gode venner i New Jersey den 23. juni med det som skulle vise seg å være et slag -- en blødning i lillehjernen. Vi var heldige: de vi bodde hos var leger, ambulansen kom etter 20 minutter, vi hadde reiseforsikring, det var et bra sykehus i nærheten, våre venner hadde et stort hus og slaget har ikke påvirket A kognitive områder i nevneverdig grad. Etter en uke på intensiv avdeling ble hun overført til rehabilitering, og var der i seks uker før forsikringsselskapet lot oss reise hjem. Våre døtre H og S har hatt en tøff sommer -- en sommer annerledes enn hva de hadde gledet seg til -- og de har vært hele sommeren (med unntak av to uker i USA sammen med bestemor) på gården på landet i uvisshet om hva som ville skje med A.

Vi kom til Norge ca. 1. august, A ble lagt inn på Ullevåls post for hjerneslag, et akuttmottak, og blir overført til Sunnås i morgen for evaluering og rehabilitering. Dette har vært og er en tøff belastning for hele familien og ikke minst for H og S som nok syntes dette har vært "sommeren fra helvete." Det er i hvertfall ikke tvil om hva skolestilen, Min Sommerferie kommer til å handle om.

For de som er interesserte har vi laget en blogg, www.forsinket.blogspot.com -- som gjør at vi slipper å måtte fortelle om og om igjen "hvordan det går". Vi har valgt å være veldig åpne om alt som har skjedd, og snakker gjerne om det med de som lurer, men det er vel så bra for alle å følge med der.

H er en tøff jente, men alle tøffe jenter blir glade for litt oppmerksomhet, for en hyggelig kommentar eller å bli med noen hjem hvis det skulle passe. Og selv tøffe jenter kan bli dødelig såret og lei seg hvis noen faller for fristelsen til å "kødde" med en slik situasjon -- selv om det er godt ment.

A går det mye bedre med. Hun kan nesten gå, hun kan snakke (litt utydelig), men hun ser fremdeles dobbelt, blir fort sliten, er svimmel og har ikke særlig følelse i høyre ansikt eller venstre side.

Mange sier, "stakkars dere." Vi føler ikke at det er synd på oss, snarere tvert imot, vi har vært griseheldige.

Bare spør eller konsulter bloggen hvis det er noe dere lurer på.

Beste hilsen fra C, faren til H.

PS: For ordens skyld, vi har valgt å anonymisere alle personer og bilder i bloggen slik at kun de som kjenner konteksten vet hvem det handler om. Det betyr også at dere gjerne kan dele bloggen med andre—enten fordi de kjenner oss eller fordi de kanskje ønsker å vite mer om slag, eller fordi det rett og slett er spennende å følge med. For det er det jo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Denne bloggen er anonym. Vennligst ikke bruk As eller andres for eller etternavn av hensyn til personvern.

Bloggarkiv

Etiketter (ikke alle innlegg er tagget)

Følgere